Burrat e trashë janë më të mirë në shtrat?

Një studim i ri ka treguar se meshkujt me stomak më të madh janë më të qëndrueshëm në shtrat.

Studiuesit në Universitetin Erciyes në Turqi zhvilluan një studim mbi seksin që përfshinte 200 burra.

Duke krahasuar indeksin e tyre të masës trupore (BMI) me aktivitetin seksual, ata kanë dalë me rezultate të mahnitshme që përgjigjet në pyetjen nëse burrat muskular ose të trashë janë më të mirë në shtrat.

Studimi gjeti se njerëzit që kanë një BMI të lartë përballojnë një mesatare prej 73 minutash në shtrat, ndërsa burrat me peshë normale apo nën mesataren, përballojnë vetëm rreth dy minuta.

Pra, pse burrat më të trashë janë më të fortë?

Ekspertët shpjegojnë se yndyra në zonën e stomakut ka një nivel më të lartë të estrogjenit dhe për këtë arsye merr më shumë kohë për të provuar një orgazëm.

Në të kundërtën, njerëzit të cilët ushtrojnë rregullisht dhe gjithashtu kanë nivele të ulëta të estrogjenit, shpesh kanë probleme me ejakulim të parakohshëm