Kadare nderohet me çmimin “Jeronim de Rada”

Gazeta Shqiptare, Tiranë Shkrimtari i madh shqiptar, Ismail Kadare, u nderua sot me çmimin special “Jeronim de Rada” në Panairin e 17-të te librit “Tirana 2014″.  Gjatë ceremonisë së organizuar në Panairin e librit në Pallatin e Kongreseve në Tiranë, ambasadori italian, Gaianni, tha se “është kënaqësi e veçantë e nder i madh për mua […]

Xhanfise Keko, Zonja e madhe e filmit shqiptar, “Qytetare Nderi” e Beratit

Agjensia Telegrafike Shqiptare   Pas Gjirokastrës, qytetit të lindjes, është Berati, qyteti ku realizoi një prej filmave më të suksesshëm të saj dhe kinemasë shqiptare, që i ka  akorduar   regjisores Xhanfise Keko me titullin , “Qytetare Nderi”. Ilir Butka, drejtori i Qendrës Kombëtare të Kinematografisë, pak ditë më parë i dërgoi Kryetarit të Bashkisë, […]

Ditët e Trashëgimisë Europiane në Prishtinë

Zëri, Prishtinë   Ditët e Trashëgimisë Evropiane të cilat zënë vend në 15 vende të Evropës, përfshirë këtu edhe Kosovën, mbaruan me promovimin e katalogut të ekspozitës së përhershme “Cikli i jetës”, në Muzeun Etnologjik. Promovimi qe pjesë e projektit të inventarizimit të trashëgimisë kulturore në kuadër të “Promovimit të diversitetit kulturor”, projekt ky i […]